Hosting - Voorbeeld TransIP

In dit artikel laten we je zien welke stappen je moet zetten om je website te publiceren op je eigen domeinnaam via TransIP

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Domeinnaam koppelen aan je Congressus-website

• Geef even een seintje aan Congressus Support dat je live wil en met welke domeinnaam. Dat kan via chat of support@congressus.nl.

• Log in bij het controlepaneel van TransIP.

• Selecteer je domeinnaam in het menu aan de linkerkant.

• Scroll naar de DNS-instellingen voor je domeinnaam.

• Controleer of er al een CNAME-record bestaat voor www. Deze kun je verwijderen.

• Maak een nieuw CNAME-record voor www. naar redirect.congressus.nl.

• Bij het aanmaken is het handig om je TTL (time to live) zo laag mogelijk in te stellen, zodat de CNAME zo snel mogelijk wordt gekoppeld.

Bezoekers doorsturen naar www.<domeinnaam.nl>

Je kunt je Congressus-website alleen via www.<domeinnaam.nl> publiceren. Daarom is het belangrijk om de bezoekers van <domeinnaam.nl> (zonder www.) door te sturen.

Hiervoor gebruik je bij TransIP de doorstuurservice. Heb je de doorstuurservice nog niet aangeschaft bij TransIP, dan dien je dat eerst te doen.

• Log in bij het controlepaneel van TransIP.

• Selecteer je domeinnaam in het menu aan de linkerkant.

• Klik op de blauwe knop 'Beheren'

• Klik op 'Doorstuurinstellingen'

• Vul als webadres 'https://www.<domeinnaam.nl> in. Vervang <domeinnaam.nl> door je eigen domeinnaam!

• Klik op 'Geavanceerd'

• Selecteer 'Map- en bestandsnamen behouden'

• Kies voor doorstuurmethode '301'

• Klik op 'Opslaan'

SPF-record toevoegen

Maak een SPF-record aan zodat de mail die je stuurt vanuit Congressus minder snel als spam wordt aangemerkt.

Heb je al een SPF-record? Voeg dan include:amazonses.com toe aan het bestaande SPF-record.

Heb je nog geen SPF-record? Voeg deze dan toe met een @ als TXT-record met als waarde v=spf1 a mx include:_spf.transip.email include:amazonses.com ~all.